top of page
Hardware cosmetology. Vacuum massage procedure in the medical beauty center. Close-up of y

Cupping Spa

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping massage is een diepwerkende massage, vergelijkbaar met bindweefselmassage. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. De behandeling heeft een geweldige, ontspannende en helende werking. Cupping massage werkt zowel Therapeutisch als Cosmetisch, deze samenwerking zorgt voor een prachtig resultaat.

Veelgestelde vragen over cupping massage

Wat is een cupping-massage?

Bij cupping-massage maak ik gebruik van de silicone cups, staande harde cups en de vacuum body drainer, het complete Bellabaci massage systeem. De cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken. Dit vacuüm kan op verschillende manieren verkregen worden, de silicone cups worden met de hand ingeknepen, de staande cups met een pompje. En de vacuum body drainer is een apparaat met verschillende vacuum intensiteiten. Door het vacuüm komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog in de cup. Dit zorgt ervoor dat in het behandelde gebied de doorbloeding sterk toeneemt. Ook kan je door middel van deze cupping-cups verklevingen in het bindweefsel losmaken.

Waar is cupping goed voor?

Cupping werkt sterk op de huid en het bindweefsel en is ook bevordelijk voor spierherstel. Klachten die door verkleefd bindweefsel komen, verminderen door cuppingmassages. Bij terugkerende of langdurige klachten past het bindweefsel zich aan en wordt het strakker en stugger, waardoor je pijn kan ervaren. Het bindweefsel los maken door middel van cupping is de manier om deze cirkel te doorbreken. Bij spierklachten zorgt het vacuüm van de cups ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versneld wordt.

Is cupping pijnlijk?

Nee, cupping is niet pijnlijk. Het kan wel gevoelig zijn als we over een pijnlijke spier of plek zijn, maar dat is niet anders dan dat we deze plek aanraken met een manuele massage. Je kan na afloop nog wel wat gevoelig zijn op de plekken waar veel stagnatie zat. Dit trekt vanzelf weer weg, binnen een paar uur of een paar dagen. Deze plek is hard aan het werk om te herstellen.

Wat is een "cup kiss"?

Een cup kiss is een ronde plek die rood of paarse kleurt. Hier heeft de cup een paar minuten op dezelfde plek gestaan, waardoor de hoeveelheid bloed op deze plek vermeerderd (inflammatie). Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en er worden witte bloedcellen naar het gebied getransporteerd om het weefsel te herstellen. Waar sprake is van stagnatie van bloed, lymfe, energie en cellulaire afval in het lichaam, zal cupping sporen achterlaten. De stagnatie is verplaatst van de diepere weefsellagen naar de oppervlakte, waardoor vers zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen weer kunnen doorstromen in het onderliggende weefsel. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt in werking gezet. De kleur en het patroon van de cup kiss zegt iets over de stagnatie in dat gebied, het kan variëren van een fel rood tot donker paars. Meestal duurt het 3-7 dagen. Bij hele erge stagnatie soms twee weken. Als er geen stagnatie aanwezig is, zal er slechts een licht roze plek te zien zijn, welke in een paar minuten tot een paar uur verdwijnt. Plaatsen waar sprake is van oud trauma of letsel kan meerdere behandelingen vereisen om de stagnatie te verwijderen.

Bij welke klachten is cupping een aanrader?

De "cup kiss" kom je steeds vaker tegen. Vooral de topsporters zetten cupping in kijker. Zij ondergaan deze behandeling na inspanningen om spierknopen, spierpijn en verklevingen van weefsel vlot te verhelpen. Het geeft de doorbloeding en stofwisseling een boost en zorgt er dus voor dat ze snel weer in topvorm zijn. Cupping is niet alleen voor (top)sporters bedoeld. Bij de volgende klachten is cupping beslist een aanrader:

  • Spierknopen en -spanningen

  • Spijsverteringsproblemen

  • Spanningshoofdpijnen

  • Bronchiale astma

  • Doorbloedingsstoornissen

Kan je cellulite verminderen met cuppingmassage?

Ja cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat als de hoeveelheid vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt. Hierdoor vermindert de doorbloeding en hopen afvalstoffen zich op. Dit zorgt voor de putjes in het onderhuids bindweefsel. Door middel van cuppingmassage is cellulite te verminderen. Met name de methode waarbij de cups over de huid bewogen worden wordt hiervoor gebruikt. Door de cuppingmassage wordt de huid opgetild en wordt het onderhuidse bindweefsel beter doorbloed, waardoor de putjes in de huid zullen verminderen.

Kan je je gezicht cuppen?

Cuppingmassage kan je heel goed gebruiken in het gezicht. Met deze cups voor het gezicht is de druk van het vacuüm minder intens. Cuppingmassage in het gezicht gebruiken we om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, de huid te verbeteren en om de porien diep te reinigen. 

 

Kan je je bindweefsel losmaken met cupping?

Verklevingen in het bindweefsel kunnen zorgen voor diverse klachten. Niet alleen lokaal, maar ook als uitstralende klacht. Ook kunnen klachten in stand gehouden worden door bindweefselproblemen. Juist deze langdurige klachten kunnen goed behandeld worden door middel van cuppingmassage. De cups trekken als het ware het bindweefsel los, waardoor de doorbloeding weer toeneemt en alles weer beter gaat stromen.

Mag je je benen cuppen?

Cuppingmassage wordt veel op de benen toegepast. Cuppingmassage op de benen kan verschillende doelen hebben. Zo is het eerder benoemde cellulite vaak aanwezig op de benen en kan dat verminderd worden door cuppingmassage. Maar ook kan cupping ondersteunen bij het herstellen van spierblessures. Ook bij al lang bestaande terugkerende spierpijn in bijvoorbeeld de kuit, kan cupping een goed effect hebben.

Is cuppingmassage geschikt voor rugklachten?

Cuppingmassage van de rug kan gericht zijn op de spieren in de rug. Door lokaal de doorbloeding aan te zetten worden de spieren meer doorbloed en ontspannen ze gemakkelijker. Cuppingmassage kan echter ook heel goed gebruikt worden op de reflexzones op de rug. Elke onderdeel van het lichaam (organen, botten, spieren) wordt aangestuurd door zenuwen en elke zenuw ontspringt in de wervelkolom. Langdurige klachten waar dan ook in het lichaam hebben daardoor effect op het bindweefsel van de rug. Deze verklevingen van het bindweefsel kunnen ervoor zorgen dat klachten in stand gehouden kunnen worden.

Door middel van cuppingmassage kunnen deze bindweefselzones losgemaakt worden. Zo wordt de vicieuze cirkel doorbroken en kan het lichaam weer herstellen.

Kan je littekens en striae verminderen met cupping massage?

Cuppingmassage kan ook goed helpen bij het verminderen van littekens en striae. Op die plekken is de lokale doorbloeding minder dan normaal. Door op littekens en striae een cuppingmassage te geven wordt de doorbloeding sterk aangezet. Hierdoor vermindert de zichtbaarheid van littekens en striae. Het litteken moet wel minimaal een half jaar oud zijn voor we het kunnen cuppen.

Hardware cosmetology. Vacuum massage procedure in the medical beauty center. Close-up of y

Whatsapp

06 115 95 048

Email 

Volg

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page