Waxen

Mijn wax behandelingen voer ik uit met Lycon Precision Wax.

Pijnloos waxen voor een volkomen gladde en perfecte huid.  Lycon verwijdert haar al vanaf 1 mm haarlengte, inclusief de haarwortels en zonder een rode of geïrriteerde huid. Bij regelmatig waxen (niet meer scheren tussendoor) wordt het haar zachter en minder en blijft het langer weg. En vaak komt er op delen helemaal geen haar meer terug! De waxen zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen en hierbij kun je denken aan het gezicht; de bovenlip, baard, wangen kaaklijn, oren en neus en bij het lichaam; oksels, bikinilijn, borst, buik, schouders, rug, armen, benen en handen.

Een perfect gladde huid, haarvrij, optimaal verzorgd en zijdezacht

Alle LYCON waxen zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen in combinatie met bijenwas met toevoegingen van heerlijk geurende aromatische oliën. De intensief verzorgende eigenschappen zorgen goed voor je huid en zijn door de heerlijke geuren een genot voor je zintuigen.

Door de unieke samenstelling van de Lycon waxen hecht deze alleen aan de haartjes en niet aan je huid. De wax omsluit in een paar seconden alle haartjes en vormt een stevig maar flexibel laagje, dat vervolgens op een zeer snelle en vrijwel pijnloze manier verwijderd wordt. Gemiddeld genomen blijven de haartjes na het waxen tussen de 3 en 6 weken weg. In de tussentijd zijn er geen hinderlijke stoppels, huidirritaties of ingegroeide haartjes. 

Verzorg je huid goed tussen de behandelingen door met eventueel Lycon Spa essentials producten. Deze bestaan uit Ingrown X-it, Sugar Scrubs en hand en bodylotions. Deze zijn verkrijgbaar in de salon.

Waxen, de effectiefste methode voor een haarvrije huid!

woman-getting-her-legs-waxed-by-beauty-t

Brazilian wax

Zodra de zomer voor de deur staat of je op vakantie gaat betekent het dat we onze bikini's en badpakken te voorschijn mogen halen. Ben jij dan bikini-/badpakproof? Of maakt alleen al de gedachte aan de allesomvattende Brazilian wax-behandeling je bang, laat me je geruststellen, een Brazilian wax is niet zo traumatisch als je denkt en is eigenlijk de perfecte oplossing voor de bikini-/ badpak momenten. De sleutel tot het ongeschonden doorstaan ​​van een Brazilian wax is de feiten kennen en goed voorbereid zijn. Hier zijn enkele dingen die je moet weten. 

EEN BEETJE ONGEMAKKELIJK

Ik zal heel eerlijk zijn en het een en ander uitleggen voordat je onze salon betreedt. Bij een Brazilian wax lig je gedeeltelijk naakt en in een ongemakkelijke houding, dit is omdat de wax-specialist alles zal waxen (en ik bedoel ook echt ALLES). Voordat je alleen maar denkt "Help, ik moet naakt", laat me je geruststellen. Wij als wax-specialisten zijn professionals en voeren deze behandeling heel vaak uit, dus er is geen reden om je te schamen of raar te voelen. We doen er alles aan om je zo comfortabel mogelijk te voelen. En een Brazilian wax duurt niet lang en enig ongemak zal van zeer korte duur zijn ... dat beloof ik.

 

HET "AUW" EFFECT VALT BEST MEE Ik ben er zeker van dat je de horrorverhalen en geruchten gehoord hebt over hoe pijn een Brazilian wax doet. Ik zal eerlijk zijn, het kan een beetje pijnlijk zijn. De huid rond de bikinilijn is gevoelig en het haar verwijderingsproces kan best pijnlijk zijn, vooral voor mensen met een lage pijngrens. De pijn is vrijwel gelijk aan andere delen van het lichaam die regelmatig gewaxt worden, zoals de bovenlip, wenkbrauwen, onderbenen of oksels. Als je dat vaker hebt gedaan, weet ik zeker dat je een Brazilian wax ook kan doorstaan.

1-2 WEKEN VOOR BEHANDELING NIET SCHEREN Zorg ervoor dat je je minstens een week voor de wax-behandeling niet scheert. Het haar moet  minimaal 1 a 2 mm lang zijn om te worden omvat door de wax om het haar met wortel en al te verwijderen. Dus, weerhoud jezelf van het dagelijks scheren en troost je met het feit dat het met waxen langer wegblijft en zachtere terug komt.

PRE-CARE HET TE BEHANDELEN GEBIED Om de behandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen. zorg voor je naar je afspraak gaat, dat het te behandelen gebied schoon is. In de salon krijg je ook de gelegenheid om je nog even op te frissen. Scrub het te behandelen gebied 24-48 uur voorafgaand aan de afspraak, om er zeker van te zijn dat het vrij is van dode huidcellen en zo schoon mogelijk. Hiervoor raad ik je onze Lycon Spa Essentials aan, de Sugar Scrub en eventueel de hand en body lotion om je huid te hydrateren.

 

TOT 24 UUR NA DE BEHANDELING NIET SPORTEN Als je een spin-les of marathon hebt gepland direct na je wax afspraak, annuleer deze dan. Na een wax-behandeling staan ​​je poriën wijd open. Overmatige transpiratie of hitte kan irritatie en ingegroeide haartjes veroorzaken. Dus gebruik je wax-afspraak als een excuus om je te ontspannen.

 

AFTER-CARE HET BEHANDELDE GEBIED Vermijd na je Brazilian wax douchegel en lotions met ingrediënten die het gebied kunnen irriteren. Blijf bij een antibacteriële reiniger die de omgeving zal kalmeren en schoon en vrij van bultjes zal houden. Hiervoor hebben wij van Lycon Ingrown -X-it, gebruik dit gedurende de eerste 10 dagen na de behandeling om irritatie en rode bultjes tegen te gaan.

 

Draag losse, zachte kleding op je afspraak, want je wilt ontstekingen en irritaties vermijden. 

Tips voor voor en na het waxen
Do
 • Gebruik Lycon Ingrown X-it 10 dagen lang 2 keer per dag op een schone huid tegen ingroeiende haartjes, roodheid of pukkeltjes

 • Hydrateer je huid dagelijks

 • Scrub je huid 3 x per week met een heerlijke Lycon Sugar Scrub

 • Draag loszittende kleding van natuurlijke stoffen (katoen)

 • Bescherm de huid na het waxen tegen de zon (kies een hoge factor)

 • Wax regelmatig voor een optimaal resultaat

Tips voor voor en na het waxen
Do not
 • Niet scheren tussen je wax behandelingen door!

 • Na de behandeling niet zwemmen in chloor of zoutwater

 • Bij een rode huid; geen hete douche/ bad of sauna nemen

 • Vlak voor je behandeling geen zon of zonnebank en na het waxen ook niet, tot eventuele roodheid is verdwenen.

 • Scrub je huid niet in de eerste week na je wax-behandeling

 • Niet sporten direct na de wax behandeling