Zoeken

Bellabaci Cupping Massage, wat is dat nou precies?

Bijgewerkt: 28 okt 2019

Bellabaci Cupping massage is een zuigtechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van silicone cups die op de huid vacuüm zuigen en door middel van een olie in een vloeiende beweging over de huid verplaatst worden. Om toxines, spierkrampen en andere obstakels in het lichaam naar het huidoppervlak te trekken en zo je lichaam en geest te laten ontspannen.


De werking van Bellabaci Cupping massage is krachtig en effectief. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. Door de sterke zuigkracht wordt de doorbloeding en het lymfesysteem gestimuleerd en kan de energie (Qi) weer stromen. Het zelf genezend vermogen van je lichaam word weer in werking gesteld. Omdat de kracht van cupping sterker is dan manuele massage werkt het dieper in je lichaam, cupping kan wel tot 4 cm diep in je lichaam komen. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen vrij en worden direct afgevoerd.


WAAR IS BELLABACI CUPPING MASSAGE GOED VOOR?

Bellabaci Cupping Massage is zeer geschikt bij klachten als:

- Stress & angsten

- Vermoeidheidsklachten

- Pijnlijke/ vastzittende spieren

- Schouder/ nekklachten - Rugklachten - Doorbloedingsstoornis - Fibromyalgie - Reuma

- Hoofdpijn & Migraine - Cellulite en verklevingen - Striae

- Rimpels, wallen en fijne lijntjes


IS BELLABACI CUPPING MASSAGE PIJNLIJK?

Nee, de bewegende massage is niet pijnlijk, het voelt als een diep warm ontspannen gevoel, je kan het soms zelfs voelen in je tenen. Als je wel pijn ervaart, moet je dit direct aangeven. Op sommige plekken is het gevoeliger dan normaal. Zolang het niet boven de 7/8 van een schaal 1 op 10 komt, is dit normaal. Het kan pijnlijk zijn, omdat op die plek een trauma is gevormd. Hier kan de huid verkleuren van rood tot paars/blauw en zal wegtrekken binnen 1 uur tot een paar dagen. De verkleuring is te verklaren door de afvalstoffen, doorbloeding of oud bloed dat naar de oppervlakte word gezogen. Na een behandeling kan het trauma nog wel even pijnlijk zijn bij aanraking. Dit is omdat we het systeem in werking hebben gesteld en je lichaam nu bezig is om de afvalstoffen op te ruimen.


HOE WERKT BELLABACI CUPPING MASSAGE?

Na een korte ontspannende manuele massage met een heerlijke olie, worden de silicone cups op de huid geplaatst. Door de cups te verplaatsen masseer je langzaam het weefsel los en stel je de bloedtoevoer en het lymfesysteem in werking. Je voelt een diep warm ontspannen gevoel door je hele lichaam. Dit gevoel kan je nog heel lang na de massage blijven voelen. Bellabaci cupping massage kun je inzetten bij diverse klachten, we bespreken in deze blog een paar van de behandelingen.CELLULITE BE GONE behandeling

Cellulite zijn die vervelende bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel de sinaasappelhuid! Waar we allemaal het liefst zo snel mogelijk vanaf komen. Met cupping is het mogelijk om de huid strakker en gladder te krijgen. Wist je dat er 4 oorzaken zijn van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.


1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vet-cellen blijft zitten.

Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast, bijvoorbeeld bij de anticonceptiepil.

2. Verstopte vet-cellen die samenklonteren en plakken vormen

Wanneer de vet-cellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vet-cellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vet-cellen aan elkaar doet plakken. Deze vormen knobbeltjes en liggen naast elkaar en vormen een soort druiven trosjes. Doordat de vet-cellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiven trosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuw eindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

3. Verklevingen van huidlagen

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen. Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vet-cellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

4. Verslapping van de huid

Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.


Om deze 4 vormen van cellulite tegen te gaan bieden wij een speciale "cellulite be gone" behandeling aan. 8 behandeling om de 7-10 dagen met een thuis pakket om het proces thuis bij te houden. Als je consequent deze behandeling zelf bijhoud, dan heb je na 8 behandelingen een verbluffend resultaat. En om dit resultaat zo mooi te houden raden we je aan om de thuis behandelingen gewoon te blijven doen.

Bellabaci stappen voor een mooie huid!

SKIN GET A LIFE behandeling

De Bellabaci Facial cupping behandeling heeft een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels (lederhuid en onderhuidbindweefsel). Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert. Een gezichtsmassage is een geweldige manier om de dagelijkse stress te verminderen en het kan helpen om weer een gezonde jeugdige huid te krijgen.


Voordelen

- Het verbetert de bloedtoevoer naar de huid en verhoogt de soepelheid

- Het verstevigt de huid; door het stimuleren van de fibroblast cellen wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd

- Het reinigt de poriën, toniseert de huid en verwijdert overtollige olie en vuil door binnen te dringen diep onder het huidoppervlak

- Verbetert en verzacht littekenweefsel

- Het versterkt de huid en de weerstand tegen schadelijke invloeden

- Betere opname van werkstoffen

- Toxines (gifstoffen) worden verwijderd door het lymfestelsel

- Verfijnt de poriën

- Toniseert de mimische spieren

- Vermindert rimpels en fijne lijntjes

- Draineert vochtwallen en onderkin

- Het losmaken van verklevingen

- Heeft een vaatverstevigende werking


Hoe mee-eters ontstaan

Een mee-eter is een ophoping van hoorn in de uitmonding van het haarzakje. Mee-eters zitten vaak op het gezicht, in de nek of op de rug (vooral de schouders) en zien er uit als zwarte puntjes. Vooral personen in de puberteit hebben er last van. Door gebruik van make-up en olie kunnen mee-eters zich vermeerderen. Omdat het talg in aanraking komt met zuurstof oxideert het talg. Daardoor ziet de mee-eter er zwart uit.

Met cupping verwijdert de mee-eter omdat het een diepe doordringende zuigkracht heeft, waardoor het teveel aan olie uit de poriën wordt verwijderd voordat het mee-eters worden, waardoor de huid er schoon en helder uit gaat zien.


Anti-Aging

Door het verbeteren van de doorbloeding van de huid en door het zachtjes stimuleren van de fibroblast cellen, die de natuurlijke collageen en elastine produceren, krijgt uw huid een gezonde gloed en verstevigt de huid.


Om de veroudering van de huid tegen te gaan bieden wij een speciale "skin get a life" behandeling aan. 8 behandeling om de 7-10 dagen met een thuis pakket om het proces thuis bij te houden. Als je consequent deze behandeling zelf bijhoud, dan heb je na 8 behandelingen een verbluffend resultaat. En om dit resultaat zo mooi te houden raden we je aan om de thuis behandelingen gewoon te blijven doen.De behandelingen kun je of in de Brow & Wax Lounge boeken, maar ik kan ook bij je thuis of op een andere locatie komen om deze behandelingen uit te voeren. Een losse behandeling duurt 45 minuten en kost €45. Ben je zo enthousiast en zou je zelf graag de cups en olie voor thuis willen hebben? Dat kan, je kan kant en klare pakketten, of losse producten kopen via Salon de Fem. Neem eens een kijkje in de shop!75 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Telefoon: 06 115 95 048

Email: salondefem@gmail.com

Locatie: Fanny Blankers Koenlaan 366, Hoofddorp

 Kvk: 34242948

Huisregels

Algemene voorwaarden

© by Salon de Fem. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now