Zoeken

Preventief ziekteverzuim verlagen en geld besparen

Bijgewerkt: 12 feb 2019


BEDRIJFSMASSAGE

MINIMALISEERT ZIEKTEVERZUIM, VERMINDERD WERKSTRESS EN VERHOOGT DE PRODUCTIVITEIT


WAAROM BEDRIJFSMASSAGE

EEN BEDRIJF PRESTEERT BETER MET GEZONDE EN GEMOTIVEERDE WERKNEMERS

Tegenwoordig laat de maatschappij een hoog stressgehalte zien. Dit word over het algemeen veroorzaakt door onze hoge ambities, de vele keuzes, haast en slechte voeding. Meer dan 70% van de ziekteverschijnselen begint met een vorm van stress. Bedrijfsmassage is een goede manier om deze stress preventief te behandelen. Een zieke werknemer kost je als werkgever gemiddeld €300 per dag, voor dit bedrag kan deze werknemer een jaar lang iedere maand van een stoelmassage genieten.

Massage bevordert de circulatie in het lichaam en stimuleert het zelf genezende vermogen. Door een goede circulatie hebben we een grotere kans op spoedig herstel van verwonding of ziekte. En zorgt dus voor gezonde en gemotiveerde werknemers. Door een regelmatige massage kun je de relatie tussen lichaam en geest weer herstellen. Je zal hierdoor merkbaar beter presteren en efficiënter werken en dit zorgt weer voor betere resultaten in jou bedrijf. De werkvloersfeer zal merkbaar verbeteren en je werknemers zullen meer plezier hebben in hun werk en met elkaar.

VOORDELEN MASSAGE:

- helpt RSI, nek- en rugklachten voorkomen

- het verminderd stress en vermoeidheid

- het stimuleert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen afvoeren

- het stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam

- en het maakt endorfine aan

"De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. Zo blijven je werknemers flexibel inzetbaar, gemotiveerd en vooral gezond."

FISCAAL VOORDEEL VOOR WERKGEVER

INVESTEREN IN GEZONDHEID EN DUURZAAMHEID VAN WERKNEMER

Je kunt bedrijfsmassage opvoeren als werkkostenregeling. Het nadeel hiervan is dat je als werkgever slechts 1,2% van de totale loonkosten onbelast mag inzetten (hierna wordt er namelijk 80% belasting over betaald). Daarom kan het verstandiger zijn om de bedrijfsmassages te laten vallen onder de nihil waardering van het Arbo-plan. Wanneer je een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E, zie www.rie.nl) hebt gedaan, zou je ervoor kunnen kiezen om de bedrijfsmassage op te nemen in het Arbo-plan ter preventie van werk gerelateerde klachten en ziekteverzuim. Bedrijfsmassage valt hierin onder de nihil waardering. Je kunt dan onbeperkt en onbelast massages opvoeren als bedrijfskosten. De BTW die ervoor gerekend wordt kan je in mindering brengen op de omzetbelasting. Hier zitten wel een paar voorwaarden aan vast; • Je hebt als werkgever een Arbo-plan • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dit plan • De massage word tijdens werktijd gegeven zonder bijdrage van werknemer. • De duur en de frequentie van de massage geschied naar redelijkheid • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privé besparing voor je werknemer Voor bedrijven met minder dan 25 werknemers hoeft het Arbo-plan niet door een externe deskundige worden beoordeeld.

HEB JE INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET MIJ OP VOOR EEN PROEFSESSIE STOELMASSAGE OM TE ERVAREN WAT HET VOOR JE WERKNEMERS DOET

#salondefem #massage #bedrijfsmassage #stoelmassage #ziekteverzuim #geldbesparen #Arboplan #Belastingdienst

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Telefoon: 06 115 95 048

Email: salondefem@gmail.com

Locatie: Fanny Blankers Koenlaan 366, Hoofddorp

 Kvk: 34242948

Huisregels

Algemene voorwaarden

© by Salon de Fem. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now