Zoeken

Hoe vaak moet ik een massage nemen?

Bijgewerkt: 12 feb 2019Heb je jezelf wel eens afgevraagd ‘Hoe vaak moet ik een massage nemen?’ Daar is eigenlijk geen standaard antwoord op te geven. Ik kan je in ieder geval wel vertellen, dat het afhankelijk is van wat je als individu wilt bereiken met massage en dat is voor iedereen anders. Je fysieke conditie en levensstijl zijn van grote invloed.

Deze drie punten zijn handig om te weten:

1. Als je je geregeld laat masseren, dan weet je al dat regelmatig masseren, een betere en sneller werking op je lichaam heeft. Bij massages die je ver uit elkaar plant, gaat dit effect verloren. Dus geregeld laten masseren is een goede investering en bereik je je doel sneller. 2. Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet oplossen. Je hebt er dagen, weken, soms jaren over gedaan om de klachten te ontwikkelen. Dit kan ik niet in één massage-uurtje oplossen. 3. Massage is geen therapie, het is een aanvulling op je leef- en beweeggewoonten en de eventuele behandeling van huisarts, specialist of fysiotherapeut. Maar wel een hele goeie aanvulling!

  • Wanneer je massage wilt opnemen als onderdeel van een gezonde levensstijl (afvallen, gezond eten, meer bewegen, minder stress) dan is eenmaal per maand een passende frequentie.

  • Als je bijzonder stressvolle tijden beleeft of langdurig op de toppen van je kunnen presteert, dan kan een behandeling van elke een à twee weken je een noodzakelijk patroon van ontspanning bieden.

  • Sporters die zwaar trainen of intensieve workouts doen, komen bij voorkeur een tot twee keer per week. Zo kunnen zij de flexibiliteit en conditie van hun spieren op peil houden. In tijden van minder intensieve training of recreatief sporten is elke drie à vier weken voldoende.

  • Wil je onderzoeken of massage kan helpen bij een vorm van chronische spierpijn, spierspanning of andere fysieke klachten, dan doe je er goed aan om de eerste tijd zeer frequent te komen. Wekelijks een bezoek aan de masseur in de eerste vier tot zes weken geeft zowel de masseur als jezelf een goed beeld van het effect van de massage. Daarna kun je samen bepalen of en hoe je verder gaat.

  • Heb je acute klachten en wordt massage geadviseerd door huisarts, fysio of specialist? Dan kom je minimaal een keer per week, in eerste instantie meestal voor een kortdurende behandeling. Na drie weken moeten de klachten duidelijk verminderd zijn. Daarna kijk je met de behandelend masseur of en hoe je verder gaat om de klachten verder te behandelen en in de toekomst te voorkomen.

Verder is iedereen uniek, ik kan niet in jullie agenda of portemonnee kijken. Maar ik kan jullie wel vertellen dat zolang ik nog bezig ben met mijn opleiding, een lagere prijs hanteer. Dus ik zou zeggen, profiteer daar van.

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Telefoon: 06 115 95 048

Email: salondefem@gmail.com

Locatie: Fanny Blankers Koenlaan 366, Hoofddorp

 Kvk: 34242948

Huisregels

Algemene voorwaarden

© by Salon de Fem. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now